Parterapi

Parterapi

Intet menneske kan gå igennem livet uden at blive formet, få værdier, normer og overlevelsesstrategier, der passer til den kultur og det miljø de vokset op i - på både godt og ondt. Når to mennesker vælger at danne par, vil alt dette komme i spil, både som det vi forelsker os i, men også som det der kan give udfordringer at forene i et partnerskab. 

Jeg oplever at parterapi virkelig rykker, når vi sammen formår at skille tingene ad, således at det ikke bliver partneren der er ”fjenden”, men i stedet de mønstre der opstår imellem os, der er i fokus.

Parterapi er en terapiform, som virkelig kan få skubbet til selvudviklingen, da vores mønstre bliver meget tydelige i samspillet med en partner, og der hele tiden er en der kan spejle dig, og én du kan spille bold op ad.

Som regel er skænderier ofte kun toppen af isbjerget, som opstår fordi der er nogle underliggende intentioner og behov der ikke bliver set eller mødt.  Men når vi formår at finde frem til det der ligger under skænderierne og den smerte der ligger under vreden, øger det forståelsen og empatien og konflikterne kan herefter angribes på en helt ny måde. 

I stedet for at vokse fra hinanden, hjælper parterapien til at I kan vokse sammen. Vokse hver især individuelt, og sammen til at blive et stærkere par. 

 

Det spirituelle parforhold

Hvad er et spirituelt parforhold, og hvorfor giver det mening at bringe spiritualitet ind i et parforhold og parterapi. 

Spiritualitet er som udgangspunkt en personlig sag, der udmøntes forskelligt hos hver enkelt.
Når Jeg i L-O-V-E modellen og her skriver om det spirituelle parforhold, menes der en kærlighed hvor:

  • Hjertet er helt åbent.
  • Parret deler ud af kærlighed og energi til hinanden.
  • Parret er autentisk og nærværende til stede sammen. 
  • Parret sammen ophøjer energien imellem dem både mentalt, følelsesmæssigt og fysisk.
  • Begge kontinuerligt udvikler og lærer om sig selv, og udvider deres egen – og den fælles bevidsthed.

Nogle tænker måske, hvorfor skal jeg bringe min egen spiritualitet ind i parforholdet, hvad vil jeg få ud af det. Du skal bringe spiritualiteten ind i parforholdet fordi:

  • Den kærlighed og energi der kan skabes imellem to mennesker, overstiger langt summen af hvad de hver især indeholder. 
  • Nærheden og opmærksomheden imellem det spirituelle par, skaber vågenhed indadtil for den enkelte.  
  • Den personlige udvikling der kan skabes hos det spirituelle par, er allestedsnærværende og uendelig i den spejling der er imellem dem.